UNIVERSITATS CATALANES

Projectes i xarxes universitàries 

Universidades de la Tierra. Red de formación en Agroecologia y Soberanía Alimentaria

Sense títol

Universidades de la Tierra és una plataforma que actua de contacte entre persones i organitzacions que realitzen cursos de formació sobre agroecologia, sobirania alimentària i altres temàtiques relacionades, i pretén propiciar debats, sinèrgies i actuacions conjuntes entre els i les qui tenen com a objectiu el paradigma de la Sobirania Alimentària i la lluita per un món més just.

 Projecte GLAMUR (ICTA, UAB)

glamur

Global and local food assessment (GLAMUR) és un projecte europeu que té com a objectiu analitzar l’impacte de les cadenes de menjar, a partir dels avenços dels coneixements científics, i augmentar les cadenes alimentàries sostenibles a partir de polítiques públiques i estratègies privades.

ENTITLE. European Network of Political Ecology. Primera xarxa de formació i recerca en ecologia política (UAB)

entitle

Un grup internacional d’onze centres i entitats, coordinat per l’ICTA de la UAB, té com a objectiu formar professionals en l’àrea de l’ecologia política, en el marc del projecte europeu ENTITLE. La iniciativa pretén crear una xarxa de coneixement internacional i fomentar una col·laboració estable en estudis de doctorat que tingui en compte el caràcter multidisciplinari que requereix la formació en aquest camp d’estudi.

L’agricultura social (UAB, Fundació CEDICRAT)

AS foto

És un projecte d’investigació realitzat conjuntament pel Dept. de Geografia de la UAB i la Fundació CEDRICAT. L’Agricultura Social apareix com una estratègia per oferir solucions i respostes a problemes i necessitats presents en la societat actual, sorgides en la majoria de les ocasions des de la pròpia ciutadania amb la finalitat de contrarestar les mancances (i ineficàcia) de les polítiques públiques dirigides als col·lectius de població més vulnerables. A Catalunya, fins ara l’AS s’ha desenvolupat principalment com a eina d’inserció sociolaboral i com a teràpia ocupacional per col·lectius de persones amb discapacitat intel·lectual.

Sobirania alimentària als llibres de text (UB)

premirecerca

Recerca per a la Pau és un programa engegat per la UB per donar suport als centres de Secundària en la realització de treballs de recerca en temes de pau, drets humans i ciutadania global. Hi col·laboren estudiants de les facultats de Pedagogia, Sociologia i Dret de la UB. Es faciliten nombroses fonts bibliogràfiques que permetran elaborar un apropament teòric al concepte de sobirania alimentària, els debats que hi ha al voltant i els criteris que la diferencien del model agrari i alimentari predominant en l’actualitat.

Horts ecològics escolars a Sant Cugat del Vallès

horts

Es tracta d’un programa municipal d’educació per la sostenibilitat dedicat al canvi  escolar i comunitari que treballa des de l’Agroecologia Escolar. L’impulsen col·lectivament l’Ajuntament, el Dept. de Didàctica de les Ciències Experimentals i la Matemàtica de la UAB i  el grup de recerca GRESC@, les escoles bressol municipals, les escoles d’infantil i primària, els instituts de secundària, els i les educadores agroambientals i altres membres de la comunitat que treballem en el grup ESLV (Educació per la Sostenibilitat al Llarg de la Vida).

Grups de recerca

Iniciatives estudiantils

A més…

Recull de màsters i postgraus en l’àmbit de la sobirania alimentària, 2014-15

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s