QUI SOM

El GEDEF Veterinària és un grup de treball horitzontal en actiu a la Facultat de Veterinària de la UAB que té per objectiu fomentar la discussió científica i la incorporació de continguts de l’àmbit de la sobirania alimentària als estudis del centre, principalment en els graus de Veterinària i de Ciència i Tecnologia dels Aliments.


dsc_0718El grup es va constituir el mes de març de 2014 i està format per entre 15 i 20 persones, entre les quals hi ha membres de l’equip de deganat, professorat de diferents departaments, estudiants d’últim curs i dues organitzacions socials externes (VSF-Justícia Alimentària Global i la Revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas). La Fundació Autònoma Solidària assumeix el rol de dinamitzadora.

Sorgeix de la voluntat de promoure l’abordatge de la Sobirania Alimentària en les activitats de docència i recerca de la facultat, atès el seu vincle potencial amb els estudis que ofereix, en un entorn acadèmic dotat generalment d’escassos espais que qüestionin el model de desenvolupament, producció i consum dominant, i que afavoreixin el coneixement entorn a d’altres paradigmes.

2014-11-10-08-27-48 El blog “Universitat i Sobirania Alimentària” és una eina gestada en el marc d’aquesta experiència de treball que recollirà els resultats de les pròpies actuacions, referències a d’altres iniciatives amb implicació universitària inspiradores i recursos de diversos tipus que enforteixin i acompanyin el procés que hem endegat.

Inicialment, el GEDEF Veterinària ha estat vinculat al projecte al projecte “Educació per al Desenvolupament a la Universitat” (ESDU)coordinat per la FAS amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Vol potenciar el paper de la universitat en la generació de coneixement crític i en la conformació d’una ciutadania activa i compromesa, a partir la facilitació d’espais de reflexió i d’elaboració de propostes que puguin ser incorporades als estudis universitaris.

Més informació:
Villà, Rita et al (2014): Integrando la economía solidaria y la soberanía alimentaria en los currículos universitarios, comunicació presentada per la Fundació Autònoma Solidària al IV Congreso de Educación al Desarrollo (Vitoria-Gasteiz, octubre 2014).

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s