LA SOBIRANIA ALIMENTARIA EN ELS ESTUDIS DE LA FACULTAT DE VETERINÀRIA

El 23 d’octubre de 2015 es va celebrar a la Facultat de Veterinària de la UAB la jornada de formació per a professorat “La sobirania alimentaria en els estudis de la Facultat de Veterinària”, que va comptar amb la participació de més de 30 docents del centre i d’altres professionals de l’àmbit. La jornada convidava a fer un exercici d’aproximació a la sobirania alimentaria i, a la vegada, a reflexionar sobre com es pot introduir en els graus de Veterinària i de Ciència i Tecnologia dels Aliments de la UAB.

La jornada va constar de tres blocs, en el primer dels quals, Marta Soler (Dept. d’Economia Aplicada de la Universitat de Sevilla) va exposar les diferents prespectives del paradigma. D’aquesta proposta va sorgir un debat amb la fila 0, formada per Marta G. Rivera (Càtedra d’Agroecologia i Sistemes Alimentaris, UVic), Ester Comas (VSF-Justícia Alimentària Global, Cooperativa Sambucus), Gustavo Duch (Revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas) i Sara Mingorría (Institut  de  Ciència  i  Tecnologia Ambientals, ICTA-UAB).

El segon bloc es va orientar a conèixer una experiència europea d’inclusió curricular de la Sobirania Alimentària a nivell universitari, a càrrec de Leonardo van den Berg (Universitat de Wageningen, Països Baixos).

Finalment, es va dur a terme un taller pràctic per a discutir i pensar de manera participativa possibilitats d’abordatge curricular de la sobirania alimentària en cinc assignatures de les titulacions de Veterinària i CiTA.

Els documents més interessants de la jornada els podeu trobar en els següents enllaços:

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s