CICLE DE DEBATS EN L’ÀMBIT DE LA SOBIRANIA ALIMENTÀRIA

DEBAT “TRANSGÈNICS, PROS I CONTRES”

Data, hora i lloc: 18 de gener de 2017, de 11:00 a 14:00. Sala de Juntes de la Facultat de Veterinària de la UAB.

Descripció: Activitat per estimular la discussió científica entre el professorat de la facultat sobre les implicacions de la producció de transgènics, centrada en la seva dimensió mediambiental, a partir d’un format de confrontació de models. Amb les intervencions a favor i en contra, respectivament, de Joan Simó, llicenciat en Biologia (UAB) i doctor en Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia (UPC), i Miquel Vallmitjana, llicenciat en Biologia (UAB) i doctor en Biotecnologia (UAB).

Materials recomanats:

TV3 (2015): Transgènics a la carta. Vídeo que explica l’evolució del blat de moro en els últims segles fins arribar a ser l’única planta transgènica que té autorització per a ser cultivada a Espanya. Ens mostra què ha incentivat la creació d’aquest transgènic, com s’ha fet i quins avantatges i inconvenients presenta.

Nielsen, K. et al (2007): Understanding the uncertainties arising from technological interventions in complex biological systems: The case of GMOs. Article acadèmic que descriu i contextualitza les incerteses científiques que es troben en el procés d’avaluació del risc dels organismes genèticament modificats.