Els transgènics, a debat, a la Facultat de Veterinària

2014-11-10 08.27.12.jpgEl 18 de gener, a les 11 del matí, es durà a terme a la Sala de Juntes de la Facultat de Veterinària el debat “Transgènics, pros i contres”. Comptarà amb les veus expertes de Joan Simó, llicenciat en Biologia (UAB) i doctor en Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia (UPC), i Miquel Vallmitjana, llicenciat en Biologia (UAB) i doctor en Biotecnologia (UAB), que en defensaran els pros i contres, respectivament.

La polèmica entorn a l’alimentació utilitzant transgènics suscita des de fa anys posicionaments enfrontats entre especialistes de diverses àrees de coneixement. Cinc mesos enrere, més d’un centenar de premis Nobel van signar una carta oberta a través de la qual atacaven l’organització ecologista Greenpeace pel seu rebuig a la producció d’aliments transgènics (genèticament modificats), acusant-la del risc de provocar un “crim contra la humanitat”. Aquest fet ha tornat a despertar el debat.

Amb l’objectiu d’estimular la discussió científica entre el professorat sobre les implicacions de la producció de transgènics, el dimecres 18 de gener la facultat acollirà el debat “Transgènics, pros i contres”, que oferirà una doble perspectiva a partir de la confrontació de posicions i es centrarà en la seva dimensió mediambiental.

L’activitat està adreçada al professorat i personal investigador en formació de la Facultat de Veterinària, i s’engloba dins del pla de formació docent de l’IDES de la UAB. Les persones que ho desitgin obtindran aquest reconeixement en el seu currículum de formació docent. És necessari fer inscripció prèvia mitjançant aquest formulari.

S’emmarca dins d’un cicle debats en l’àmbit de la sobirania alimentària organitzat pel GEDEF – Veterinària, un grup de treball que vol promoure el coneixement i la discussió entorn a aquest paradigma. El cicle és una proposta de continuïtat al diàleg iniciat amb el professorat de la facultat arran de la jornada “La sobirania alimentària als estudis de la Facultat de Veterinària de la UAB”, celebrada a l’octubre de l’any passat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s