El rol de la universitat envers els Objectius de Desenvolupament Sostenible: Construint una universitat crítica i compromesa

SeminariS’obren les inscripcions al seminari “El rol de la universitat envers els Objectius de Desenvolupament Sostenible: Construint una universitat crítica i compromesa”. És la tercera edició d’un espai de treball en xarxa amb l’objectiu de promoure un enfocament d’Educació per al Desenvolupament (EpD) en l’àmbit formal de les universitats.

Per primer cop, l’educació superior i la recerca es mencionen en diferents punts de l’Agenda Global, reconeixent el rol de les universitats en la contribució al desenvolupament sostenible. L’objectiu 4, que vetlla per una educació inclusiva i equitativa, inclou la meta 4.7 que fa referència específica a l’Educació per al Desenvolupament Sostenible (Education for Sustainable Development – ESD), establint que cal assegurar que tots els estudiants adquireixin els coneixements i les habilitats necessàries per participar en la seva promoció.

És en aquest context que el seminari es planteja com a objectius, d’una banda, continuar treballant en la línia de les dues edicions anteriors, on s’ha teixit una xarxa que compta amb representats de l’àmbit universitari, del tercer sector i de l’Administració pública, entre d’altres, que a través de sessions de treball participatiu, han marcat diferents línies de treball per promoure la integració curricular de les perspectives de l’EpD a les universitats públiques catalanes. D’altra, es vol situar el debat entorn a l’Agenda Global i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que se’n desprenen.
 
L’acte se celebrarà al Recinte Modernista de Sant Pau a Barcelona el pròxim 11 de juliol de 2016 de 9:00h a 14:00h i comptarà amb les ponències de la Hilligje van ‘t Land, directora de programes i membr
es de la Associació Internacional d’Universitats (IAU), en Rafael Grasa, professor de RRII de la UAB i l‘Anna Maria Geli, professora de Didàctica de les Ciències Experimentals de la UdG. Per a les sessions de treball en grup, comptarem amb la dinamització d’en Martí Casadesús, director de l’AQU, la Carme Ruiz, directora de l’ICE de la UAB i enXavier Martí, coordinador del grau de RRII de la URL i professor de la UB.

 
El seminari s’emmarca en el projecte ESDU, una iniciativa que fomenta l’EpD en l’àmbit formal universitari, amb l’objectiu de potenciar el paper de la universitat en la generació de coneixement crític i en la formació d’una ciutadania global activa i compromesa. ESDU està liderat per la Fundació Autònoma Solidària, en col·laboració amb l’Associació Catalana d’Universitats Públiques i rep el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

El seminari és obert a tothom però té un aforament limitat, per tant, cal inscripció a través d’aquest formulari. 

Podeu trobar més informació a:

PROGRAMA DEL SEMINARI “EL ROL DE LA UNIVERSITAT ENVERS ELS OBJECTIUS DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s