Jornada “La sobirania alimentària als estudis de la Facultat de Veterinària”

DSC_0718La Facultat de Veterinària de la UAB acollirà el 23 d’octubre una jornada de formació per a professorat orientada a debatre i facilitar la inclusió curricular del paradigma de la sobirania alimentària. Està organitzada pel GEDEF – Veterinària, un grup de treball per a la promoció de la sobirania alimentària en els estudis del centre, i per la Unitat de Formació i Innovació Docent – IDES.

L’objectiu central de l’activitat és impulsar el coneixement de les dimensions que configuren el concepte de la sobirania alimentària, així com aportar eines teòrico-pràctiques que contribueixin a facilitar-ne l’abordatge acadèmic en les dues titulacions de la facultat. S’engloba dins del programa de formació docent de l’IDES i està adreçada a professorat i personal en formació de la Facultat de Veterinària de la UAB, d’altres centres universitaris i a persones amb interès en la temàtica.

El programa de la jornada presenta un bloc inicial de continguts que consta d’una exposició conceptual a càrrec de la professora Marta Soler, del Dept. d’Economia Aplicada de la Universidad de Sevilla, i un debat posterior que comptarà amb una Fila 0 formada per altres convidats experts: Marta G. Rivera (SoPCI, Universitat de Vic), Esther Comas (VSF-Justícia Alimentària Global) i Gustavo Duch (Revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas).

El segon bloc s’obrirà amb una sessió d’intercanvi d’aprenentatges basada en les experiències i els reptes de futur de la Wageningen University (Països Baixos) en quant a la integració curricular del paradigma, que anirà a càrrec de Leonardo van den Berg. Finalment, es durà a terme un taller pràctic per discutir i dissenyar propostes d’introducció dels eixos de la sobirania alimentària en assignatures concretes de la facultat.

La jornada, que es realitzarà el 23 d’octubre al matí a la Sala de Juntes de la Facultat de Veterinària, ha estat organitzada amb la col·laboració de la Fundació Autònoma Solidària i de VSF – Justícia Alimentària Global, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Inscripcions: Unitat de Formació Docent – IDES, mitjançant formulari (fins el 20 d’octubre)

Programa de la jornada

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s